سبد خرید
0
دسته بندی‌ کالاها
دسته بندی‌ کالاها

راهنمای خرید لپ تاپ

os

شاید شما هم تا کنون هنگام خرید لپ تاپ، با سوالات و ابهامات زیادی از جمله : کدام برند مناسب تر است ؟ اندازه و نوع صفحه نمایش ؟ چه پردازنده ای مناسب‌تر است؟ گرافیک اشتراکی یا مجزا؟  قیمت لپ تاپ و مقدار حافظه رم چقدر باشد ؟ حافظه داخلی HDD یا SSD ؟ میزان ظرفیت و شارژ دهی باتری چه اندازه باشد ؟ امکانات جانبی و پشتیبانی از پورت ها و … روبرو شده باشید و شاید حتی گاهی تحقیق و پرس و جو از اهل فن هم، به شما برای انتخاب مناسب و یک خرید آگاهانه کمکی نکرده باشد.

در این مقاله  هرآنچه که برای انتخاب یک لپ تاپ متناسب با نیازتان لازم است بدانید را ، توضیح داده ایم.

برای تهیه یک لپ تاپ مناسب توجه به دو نکته اساسی ضروری است: نکته اول کاربردی است که از لپ تاپ انتظار دارید و نکته دوم ، بودجه ای است که می خواهید به این کار اختصاص دهید. توضیحاتی که در ادامه خواهیم داد ، شما را با نکاتی آشنا می کند که با در نظر گرفتن آنها می توانید در بازار متنوع لپ تاپ، انتخابی درست، آگاهانه و لذت بخش داشته باشید.

 اولین نکته کلیدی در خرید لپ تاپ: 

برند :

برای بیشتر خریداران ، برند مطرح ، یکی از ویژگی  های مهم در انتخاب لپ تاپ مناسب است. درست است که برند می تواند تا حدودی نشان دهنده کیفیت و دوام یک محصول باشد، اما واقعیت این است که در بازار حرفه ای و رقابتی امروزی، نام تجاری کمتر بحث برانگیز است. بیشتر تولیدکنندگان ، محصولات خود را در قالب سری ها و مدل های مختلف؛ با قدرت، کیفیت و اندازه های متفاوت، طراحی و ارائه می کنند تا بتوانند نیازهای متنوع کاربران را تحت پوشش قرار دهند.
معمولا افرادی که به دنبال خرید لپ‌تاپ هستند، نسبت به برند کالا حساسیت زیادی دارند. این حساسیت تا حدی قابل توجیه است ، زیرا کیفیت ساخت هر شرکت با دیگری متفاوت است.
با نگاهی به وب سایت های معتبر دنیا مانند globalbrandsmagazine ، cnet ، laptopmag ، digitaltrends میبینیم که هر یک برترین برند های لپ تاپ در دنیا را به ترتیبی رده بندی کرده اند یکی بر اساس محبوبیت برند ، یکی میزان فروش در بازار ، دیگری کیفیت ساخت یا قیمت و صرفه اقتصادی ، طراحی، پشتیبانی، نوآوری و … واقعیت این است که دو وب سایت پیدا نمی کنید که لپ تاپ ها را یکسان رده بندی کرده باشند . 
ضمن اینکه نسبت به کشوری که خریدار در آن زندگی می کند انتخاب برند می تواند متفاوت باشد مثلا در آمریکا برند “اچ پی” پر فروش تر و محبوب تر است نسبت به ایسوس ، در حالی که در کشور های آسیای شرقی مثل تایلند مالزی این موضوع عکس می باشد. 
ما به شما پیشنهاد می کنیم برندی را انتخاب کنید که در کشورتان پر فروش تر باشد و به اصطلاح بورس بیشتری داشته باشد تا در آینده جهت خدمات و تامین قطعات به مشکلی برخورد نکنید. 
در ایران پرفروش ترین برند های لپ تاپ به ترتیب ” لنوو ،ایسوس ،ایسر، اپل ، اچ پی ، ام اس آی ، مایکروسافت ، دل و ریزر” می باشند.

 

300

 

 

 

 کیفیت ساخت :

از نظر کیفیت ساخت و قطعات دو برند اپل و مایکروسافت در سطحی بالاتر از بقیه برندها قرار دارند اما در عمل تفاوتی میان کیفیت ساخت، کارایی و عملکرد بین محصولات برندهایی مانند لنوو، ایسوس، دل، اچ پی ، ام اس آی و ایسر وجود ندارد و همگی جزو بهترین‌های حال حاضر دنیا هستند. 

وزن و قابلیت حمل :
ذهن خریداران هنگام انتخاب یک کالا بیشتر متوجه قدرت سخت‌افزاری، برند، نمایشگر و طرح ظاهری است و کمتر به وزن دستگاه اهمیت می دهند. در حالی که مدت زمان استفاده ومیزان جابجایی لپ‌تاپ‌ اهمیت زیادی در انتخاب یک محصول دارد. مثلا شخصی که به طور مداوم به لپ تاپ خود نیاز دارد و باید آن را همیشه همراه خود داشته باشد، بهتر است دستگاهی با سایز ۱۳ یا ۱۴ اینچی انتخاب کند که وزن کمتری دارد. یکی دیگر از علل وزن دستگاه بهره گیری از سخت افزارهای مختلف با قدرت های متفاوت است.

دسته بندی لپ‌تاپ‌ها بر اساس رده کاربردی:

الترابوک‌ها :

این دسته برای افرادی که در طول روز مجبورند دستگاه خود را همراه خود حمل کنند مناسب است. الترابوک‌ها دارای سایز ۱۲ تا ۱۵ اینچی و وزن ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم هستند. این دستگاه ها به طور معمول مجهز به پردازنده های کم مصرف و درایوهای SSD بوده و ظاهری جذاب و قدرتی متوسط دارند. این محصولات ، بیشتر برای مصارف شخصی ، اداری ، دفتری ، خانگی مناسب هستند. 

هیبریدی (تبدیل شونده): 

لپ تاپ های هیبریدی بیشتر برای استفاده های عمومی و روزمره مناسب هستند، با یک چرخش یا با جدا شدن نمایشگر از بدنه به یک تبلت تبدیل می گردد. موفق ترین محصولات این گروه سری Surface مایکروسافت است. این محصولات عمدتا سایز 10 تا 13 اینچی دارند و مجهز به پردازنده های کم مصرف و درایوهای SSD، نمایشگر لمسی هستند. گروه تبدیل شونده ها ، قیمت بالا و بیشتر آنها از توان سخت افزاری متوسطی برخوردار هستند.

لپ‌تاپ‌های صنعتی از درگاه های متعدد و قفل های امنیتی مانند حسگر اثر انگشت بهره می برند. این دستگاه ها از کلیدهای بیشتری برخوردارند و تاچ‌پد آنها دستورهای بیشتری را پشتیبانی می‌نماید. نمایشگر بیشتر لپ‌تاپ‌های صنعتی، روکش مات دارد و این ویژگی کمک می‌کند در محیط باز، انعکاس نور آفتاب، ایجاد مزاحمت نکند. 

لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی و کارهای گرافیکی :

نوبت به گیمر های حرفه ای و علاقه مندان به بازی می رسد. لپ‌تاپ‌های گیمینگ ، بزرگ و سنگین هستند و ضخامت بیشتری نسبت به دیگر سری ها دارند. این لپ‌تاپ‌ها به جدیدترین و قدرتمندترین پردازنده های گرافیکی مجهز شده اند تا اجرای بازی های سنگین گرافیکی را ممکن سازند. همچنین از سیستم خنک کننده قوی با خروجی های بزرگ هوای گرم برخوردارند ؛ چراغ های LED و رنگ های متفاوت و طراحی جذاب، ظاهر پر ابهتی به آنها می بخشد. بعضی از این لپ‌تاپ‌ها به دلیل بهره گیری از سخت افزار بسیار قدرتمند می توانند جایگزین کامپیوترهای دسکتاپ شوند. بعضی از طراحان برای طراحی‌های سه‌بعدی از این نوع لپ‌تاپ‌ها استفاده می کنند. این لپ‌تاپ‌ها از نمایشگری بزرگ با وضوح تصویری بالا برخوردارند که به روکش مات مجهز هستند. همچنین از قیمت بالایی برخوردار هستند ؛ وزن بالایشان، حمل و نقل آنها را دشوار می سازد. 

 

game laptop

 

 

لپ‌تاپ‌های صنعتی : 

لپ‌تاپ‌های صنعتی برای صاحبان و کارکنان کارخانجات، شرکت ها و تولیدی ها مناسب است. برای این اشخاص محافظت از اطلاعات اهمیت زیادی دارد. وزن و ضخامت بیشتر این دستگاه ها زیاد است ؛به دلیل برخورداری از بدنه قدرتمند، در شرایط نامساعد مانند گرد خاک ، رطوبت محیط و دمای نامناسب عملکرد بهتری دارند .درحال حاضر موفق‌ترین محصولات این این دسته بندی سری ThinkPad لنوو و سری ExpertBook ایسوس می باشد.

لپ‌تاپ‌های رده‌ی کاربری عمومی:

این گروه که به عنوان لپ‌تاپ‌های میان رده و اقتصادی شناخته می شوند، از لحاظ خصوصیات سخت افزاری بسیار متنوع اند. سایز نمایشگر این لپ‌تاپ‌ها بین ۱۴ تا ۱۶ اینچ است. شرکت های سازنده عموما برای این دستگاه ها، بدنه ای پلاستیکی در نظر می گیرند و به این ترتیب با کاهش قیمت، طیف گسترده تری از کاربران را به سمت این محصولات جلب می کنند. این دسته از لپ‌تاپ‌ها از قطعات متنوعی برخوردارند و برای بیشتر کاربردهای روزانه مانند استفاده از اینترنت و کار با نرم افزارهایی مثل آفیس مناسب هستند. این گروه به خوبی نیاز دانشجویان، دانش آموزان، کارمندان و سایر افرادی را که به قدرت سخت افزاری خیلی بالا و حرفه ای احتیاج ندارند، تامین می کند. این لپ‌تاپ‌ها به طور متوسط ۱.۷ کیلوگرم وزن دارند.

(مثلا اگر برای حسابداری یا فعالیت های مشابه که با اعداد سر و کار دارند ، باید توجه داشته باشید که لپ تاپ های کم تر از 15 اینچ برای شما مناسب نیستند ، زیرا قسمت نام پد ندارند)

لپ تاپ های مخصوص برنامه نویسی :

انتخاب و خرید لپ تاپ مناسب برای کد نویسی و برنامه نویسی از جمله چالش های بزرگ برای دانشجویان و برنامه نویسان تازه کار است.اینکه چه لپ‌تاپی بخریم که متناسب با نیاز فعلی و آینده ما باشد؟ مثلا چه سیستم عاملی داشته باشد؟ یا چه میزان حافظه رم داشته باشد؟ و یا آیا پردازنده گرافیکی اختصاصی بهتر است یا اشتراکی؟ که در ذیل شرح داده شده است: 

 

programing laptop

 

 

 

حافظه موقت ( RAM ) : 
یکی از مهم ترین نکات در انتخاب یک لپ‌تاپ‌ مناسب جهت برنامه نویسی و توسعه وب، حافظه موقت لپ‌تاپ‌ است. نبود رم کافی باعث می شود که در اجرای نرم افزارهای مربوطه ( IDE ها و… ) با مشکل مواجه شوید.
جهت برنامه نویسی های متداول و مرسوم، حافظه رم 8 گیگابایت کافی است. اما برای توسعه دهندگان بازی و یادگیری ماشین (Machine learning)  این مقدار کافی نمی باشد و شما دست کم به 16 گیگابایت حافظه رم نیازمند هستید.

پردازنده مرکزی ‌( CPU ): 
پردازنده مرکزی نقش بسیار مهمی در روند اجرایی برنامه‌های شما دارد. انتخابی درست و آگاهانه به شما کمک می کند برنامه های خود را به راحتی اجرا کنید.
اگر شما یک توسعه دهنده وب هستید یک پردازنده i3 یا Ryzen 3 نسل جدید به خوبی نیاز شما را برطرف می کند و نیازمند پردازنده‌های قدرتمند نیستید؛ اما اگر شما برنامه نویسی های سطح بالا انجام می دهید و همزمان چندین پنجره باز دارید و مدام درحال جابجایی بین پنجره‌ها هستید به یک پردازنده قدرتمند تر مانند i5 نسل 11 یا 12 و یا Ryzen 5 نسل 5 یا 6 نیاز دارید؛ چناچه شما در سطح پیشرفته برنامه نویسی مانند توسعه بازی، هوش مصنوعی، نرم افزارهای مهندسی و… فعالیت دارید به یک پردازنده، دست کم i7  نسل 12 و یا Ryzen 7 نسل 6 نیازمند هستید.
توجه به اینکه شما در چه زمینه ای فعالیت می کنید، در انتخاب شما بسیار سودمند می باشد؛ چرا که پردازنده قدرتمند به برنامه شما سرعت می بخشد اما از قیمت بالایی برخوردار است.

حافظه اصلی ( HDD – SSD ): 

در انتخاب خود حتما توجه داشته باشید که لپ‌تاپ‌ مورد نظرتان داری حافظه SSD باشد یا دست کم از حافظه SSD پشتیبانی کند؛ زیرا این حافظه‌ها در سرعت سیستم عامل و اجرای برنامه‌های مربوطه، نقش بسیار مهمی دارند.  در صورت نداشتن این حافظه ها با کندی شدیدی مواجه خواهید شد.

پردازنده گرافیکی ( GPU ):

پردازنده گرافیکی قدرتمند اگرچه در برنامه نویسی متداول کاربرد چندانی ندارد، اما برخی از فعالیت‌ها، از پردازنده گرافیکی به عنوان شتاب دهنده استفاده می کنند و وجود آن، باعث سرعت بخشیدن چند برابری به عملیات می شود. از جمله این فعالیت ها می توان به یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی و برنامه های پیچیده محاسباتی اشاره کرد.
اگر در زمینه های توسعه وب یا کد نویسی‌های متداول فعالیت دارید نیازمند پردازنده گرافیکی مجزا نیستید و کارت گرافیک یکپارچه به خوبی نیازهای شما را برطرف می کند.

صفحه نمایش: 

به دلیل اینکه برنامه نویسان زمان زیادی را مقابل صفحه نمایش سیستم هستند به یک صفحه نمایش مناسب نیاز دارند. چندین نکته در خصوص انتخاب مناسب صفحه نمایش وجود دارد: در ابتدا، صفحه نمایش مات باشد؛ تا نورهای اطراف را بازتاب نکند؛ دوم اینکه دست کم، سایز نمایشگر شما 15 اینچ را دارا باشد تا از لحاظ فضای مورد استفاده با مشکل مواجه نشوید. وضوح نمایشگر نیز مهم است و صفحه نمایش Full HD نیاز شما را برطرف میکند. اگر شما در زمینه توسعه بازی پیشرفته فعالیت دارید به دست کم، صفحه نمایشی با نرخ نوسازی 120Hz، نیازمند هستید.
هرچند شما می توانید از صفحه نمایش های مجزا نیز استفاده کنید. (در نظر داشته باشید لپ‌تاپ‌ انتخابی از درگاه‌های خروجی تصویر پشتیبانی کند)

اما اگر شما در سطح های ابتدایی توسعه بازی فعالیت دارید؛ دست کم به 4 گیگابایت حافظه گرافیکی مجزا نیاز دارید.
در صورت فعالیت، در سطوح بالای هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، توسعه بازی و … دست کم به 8 گیگابایت حافظه گرافیکی مجزا نیازمند هستید.

سیستم عامل :
در نظر داشته باشید هنگام خرید لپ تاپ قصد دارید با چه سیستم عاملی فعالیت خود را آغاز نمایید به عنوان مثال اگر می خواهید با سیستم عامل مک فعالیت کنید بهتر است محصولات اپل را خریداری کنید اما چناچه قصد دارید با ویندوز یا لینوکس کار کنید بهتر است محصولات بقیه برند ها را تهیه نمایید.
نکته قابل توجهی در مورد سیستم عامل لینوکس وجود دارد که باید به آن توجه ویژه ای شود؛ ممکن است سیستم عامل لینوکس با برخی از مدل های کارت گرافیک سازگاری نداشته باشد.

 

os2

 

صفحه کلید ( Keyboard ):

بهتر است صفحه کلید شما دارای نور پس زمینه باشد تا بتوانید در مکان های کم نور نیز از آن استفاده کنید و به راحتی کد نویسی کنید(البته بهتر است که شما از صفحه کلیدهای مجزا استفاده نمایید)

keyboard

 

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید

روش دریافت کد تایید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
برای دریافت کد تایید، شماره زیر را با موبایل خود به صورت کاملاً رایگان شماره گیری کنید"
تا لحظاتی دیگر برای اعلام کد تایید با شما تماس خواهیم گرفت
ارسال مجدد کد تا دیگر

روش دریافت کد تایید

برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد